Stankoverlast van rioolwaterzuivering.

Nieuwbouw rioolwaterzuivering Utrecht

Onze welgemeende excuses voor de geuroverlast. De afgelopen periode ervaart u ergere overlast dan eerder. Dat is heel vervelend, zeker met het zomerse weer.

Sinds gistermiddag weten wij wat de bronnen van de overlast zijn. De overlast die u nu ervaart hangt helaas samen met de opstart van de nieuwe zuivering, het in bedrijf nemen van de geurfilters en daarnaast met de werking van de oude zuivering en de slibverlading. Aan de slibverlading zijn reeds diverse maatregelen getroffen zoals extra afzuiging en luchtbehandeling. De nieuwe geurfilters zorgen in de toekomst voor minder geuren. Maar net als het water wordt ook de lucht biologisch gezuiverd door bacteriën.


Eerst moeten deze bacteriën die het werk doen groeien. Er zijn op dit moment echter nog onvoldoende bacteriën in het geurfilter aanwezig waardoor de lucht maar gedeeltelijk wordt gezuiverd. De bacteriegroei is iets wat we eenmalig moeten doen. De filters doen nu dus nog niet goed hun werk. Wij zijn bezig dit op te lossen, door maatregelen te nemen die de bacteriegroei versnellen. Helaas moeten wij hierbij wel melden dat dit tijd kost. De overlast is dus nog niet voorbij.

Wel is het van tijdelijke aard, daar heeft u niet meteen wat aan, maar biedt wellicht wel perspectief.

Gepost door: Jan Verkaik op 2018-07-15 11:23:30